Αχ... Καραμέλα. Πικρή, αλμυρή, βουτύρου, γάλακτος... Όπως και να είναι, είναι υπέροχη.
Εγώ την προτιμώ σαν γλάσσο, σαν γεύση σε παγωτό, σαν σιρόπι στη ζεστή σοκολάτα, σαν παστίλιες, ακόμα και γλειφιτζούρια.
Μπορώ να πω ότι όσο ήμουν στη σχολή και είχαμε ζαχαροπλαστική ήταν η παρασκευή που ήθελα περισσότερο απ' όλες να κάνω, και μάλιστα άμα δεν μου την ανέθεταν εκνευριζόμουν.
Εδώ θα δώσω συνταγή για την υπέροχη και λαχταριστή καραμέλα βουτύρου με κρέμα γάλακτος, ή αλλιώς butterscotch.
ΥΛΙΚΑ:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα με τη γλυκόζη μέχρι να βράσει, ενώ παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς. Μόλις χρυσαφίσει η καραμέλα την αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τη κρέμα στο τηγάνι και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να βράσει. Αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Εγώ την προτιμώ σαν γλάσσο, σαν γεύση σε παγωτό, σαν σιρόπι στη ζεστή σοκολάτα, σαν παστίλιες, ακόμα και γλειφιτζούρια.
Μπορώ να πω ότι όσο ήμουν στη σχολή και είχαμε ζαχαροπλαστική ήταν η παρασκευή που ήθελα περισσότερο απ' όλες να κάνω, και μάλιστα άμα δεν μου την ανέθεταν εκνευριζόμουν.
Εδώ θα δώσω συνταγή για την υπέροχη και λαχταριστή καραμέλα βουτύρου με κρέμα γάλακτος, ή αλλιώς butterscotch.
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. γλυκόζη
- 50 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!