Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η πράσινη σαλάτα σε μορφή ... veloute!

Πρόκειται για την σούπα Choisy, γαλλική, η οποία έχει πράσινα λαχανικά.
Η αυθεντική θέλει κρέμα γάλακτος και κρόκους αυγών για να δέσει, και ζωμό βοδινού για γεύση. Εγώ την έχω αλλάξει λίγο...


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 πράσα (όχι το φύλλωμα)
  • 2 μαρούλια
  • 3 κολοκύθια
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • Βούτυρο
  • Αλεύρι
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε και το μπέικον. 


Ζεματίζουμε το μαρούλι και σοτάρουμε σε βούτυρο τα πράσα, τα κολοκυθάκια και το μπέικον. πασπαλίζουμε με αλεύρι. Συμπληρώνουμε με νερό (εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό) και βράζουμε για 30 λεπτά. 
Προσθέτουμε τα μαρούλια και βράζουμε για 40 λεπτά ακόμη. 
Αλέθουμε στο μπλέντερ ή με το μπίμερ. 
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.

*Μπορούμε να δέσουμε τη σούπα με κρέμα γάλακτος και κρόκους, χτυπημένα μαζί.
**Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι σαλατικό πράσινο έχουμε και μας αρέσει, ή μπρόκολο, κουνουπίδι, κ.α.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!