Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μυρωδάτο ανάμεικτο κέικ

Όλοι μας τρελαινόμαστε για κέικ. Τόσο οι μεγάλοι όσο και τα μικρά παιδιά.
Αποτελεί ένα γευστικό σνακ, συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, είναι μία εύκολη λύση για καλεσμένους της τελευταίας στιγμής, αλλά μια καλή ιδέα για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, με διαφορετικές γεύσεις, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή και αλκοόλ.
Εγώ προτιμώ να φτιάχνω κέικ ανάμεικτα, να έχουν δηλαδή βανίλια και σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ αλεύρι
  • 180γρ ζάχαρη
  • 31/2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
  • 120γρ βούτυρο
  • 200γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι αλκοόλ (εγώ προτιμώ kahlua, baileys, amaretto ή κονιάκ)
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο.


    ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
    • Σταγόνες σοκολάτας
    • Ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ενώ παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το bakin powder. Προσθέτουμε στο μίξερ το γάλα, τα αυγά και τις βανίλιες, και τελευταίο το κοσκινισμένο αλεύρι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ανακατεύεται και τελευταίο προσθέτουμε το αλκοόλ. 


    Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε με τον μισό χυλό. Στον υπόλοιπο χυλό ενσωματώνουμε το κακάο, το συμπληρώνουμε στη φόρμα και ανακατεύουμε ελαφρώς κυκλικά για να δημιουργηθούν σχήματα στο κέικ. 


    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
    Μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη αφού κρυώσει ή με κάποιο γλάσσο.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!