Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκοτογλυκό καραμέλας

Παραλλαγή του προηγούμενου γλυκού με την πραλίνα, αυτή τη φορά όμως με καραμέλα γάλακτος και ροδάκινα.
Είναι το γλυκό της "γουρουνιάς" και της λιγούρας, αφού μια μπουκιά είναι αρκετή για να δεις τι σημαίνει υπεργλυκαιμικό σοκ!


ΥΛΙΚΑ:

  • 400γρ καραμέλα γάλακτος (την συνταγή θα την δείτε στη σελίδα http://athinaisinthekitchen.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html )
  • 5 ροδάκινα ώριμα (πολύ ώριμα)
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ (Εγώ για ένα ταψί διαμέτρου 23εκ. χρησιμοποιώ μια συσκευασία. μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε την καραμέλα (εκτέλεση στη σελίδα http://athinaisinthekitchen.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html ). Σε ένα σκεύος (πυρέξ, ταψί) δημιουργούμε μια στρώση με τα μπισκότα, απλώνουμε μια λεπτή στρώση καραμέλας και ροδάκινα (εγώ τα κόβω λεπτές φέτες). Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, κλείνουμε με μια στρώση μπισκότο(αν δεν μας έχουν μείνει αρκετά το τρίβουμε) και την καραμέλα που μας περίσσεψε. 
Παγώνουμε για μια ώρα.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!




Κατσικομακαρονάδα

Πρόκειται για μια συνταγή που πρωτοδοκίμασα στον πατέρα μου, καθώς αποτελεί μία από τις σπεσιαλιτέ της γυναίκας του. Είτε γιορτή, είτε γενέθλια, είτε επέτειος, όποτε μπει αυτό το φαγητό στη γάστρα αδειάζει σε χρόνο ντε-τε. 
Το μυστικό είναι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια (χοντρό μακαρόνι εννοείται) στη σάλτσα του κρέατος. Έτσι έχουμε διπλασιασμό της γεύσης. 
Χωρίς υπερβολές, δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 κιλό κατσίκι (ποσότητα γάστρας)
  • κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 τομάτες ώριμες χωρίς φλούδα
  • 250γρ. τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • 2 πιπεριές
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο2 (παστίτσιου)
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Κανέλα και μπαχάρι
  • Μυζήθρα τριμμένη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε την κατσαρόλα ξαναβάλουμε στην φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του πάτου της και θωρακίζουμε το κατσίκι. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας τα μέχρι να ροδίσουν. 
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις φρέσκες και τις τομάτες στον τρίφτη και την πάπρικα. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μια ώρα. Έπειτα μεταφέρουμε το κατσίκι σε μια γάστρα με τη σάλτσα του στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επιπλέον νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με μυζήθρα τριμμένη.

*Μπορούμε να τοποθετήσουμε κύβους κεφαλογραβιέρας ή οποιουδήποτε άλλου σκληρού τυριού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα, οι οποίοι θα λιώσουν και θα νοστιμίσουν ακόμα περισσότερο το φαγητό.