Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Πίτα με ανθότυρο

Μην σας μπερδεύει ο τίτλος. Πρόκειται για γλυκιά πίτα!
Είναι μία εξαιρετικά εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, που κάνουμε συχνά στο σπίτι. Είναι ελαφριά σχετικά, οπότε αντί να φτιάξετε κάτι φουλ στη σοκολάτα, προτιμήστε αυτή.
Το σημαντικό είναι να πασπαλίσουμε το φύλλο με καστανή ζάχαρη όσο είναι ακόμα καυτό, γιατί θα το κάνει πολύ τραγανό.

ΥΛΙΚΑ:

  • 100γρ καστανή ζάχαρη
  • 600γρ ανάλατο ανθότυρο
  • 50γρ μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 κουτάλι γλυκού κανέλα
  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 100γρ σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φροντίζω το ανθότυρο να μην έχει υγρά, και το ζυμώνω με το μέλι και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω την κανέλα και το αυγό. 
Στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και το μισό σουσάμι και ψήνω για 3-4 λεπτά (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). 
Έπειτα γεμίζω το ταψί με το μείγμα και καλύπτω με το δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, και όσο είναι ακόμα ζεστή, τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τη κόβουμε αφού κρυώσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!