Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Fajitas κοτόπουλο

Πρόκειται για μια συνταγή που φτιάχνω από τότε που πήγαινα ακόμα λύκειο, και ξετρελαίνει τόσο εμένα όσο και όλη την παρέα μου.
Κοτόπουλο με πολλά μπαχαρικά, λαχανικά και όσο πικάντικο αντέχετε. Εγώ προσωπικά προσθέτω και κόκκινες πιπερίτσες, που έχω σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Προσοχή όμως, μην ξεχάσετε να τις βγάλετε από τη κατσαρόλα και μπερδευτούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τις δαγκώσετε μέσα στα fajitas.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 στήθος κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 3-4 πιπεριές (ότι πιπεριές θέλετε, εγώ προτιμώ τις χρωματιστές)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
  • Ελαιόλαδο
  • Μουστάρδα
  • Κάρυ
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πάπρικα καυτερή
  • Κύμινο
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • Καλαμπόκι
  • Καρότο 
  • Λάχανο
  • Cheddar 
  • Μια συσκευασία Fajitas (8 πίτες)
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
  • 150-200γρ γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά) ή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε κύβους, το τοποθετούμε σε ένα μπωλ με αλάτι, πιπέρι, τα 2 είδη πάπρικας και μουστάρδα. Το ανακατεύουμε καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.



Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τον πελτέ, τη τομάτα σε κύβους, το καλαμπόκι, το κάρυ και το κύμινο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει για 30'.



Στον τρίφτη τρίβουμε το καρότο, το λάχανο και το cheedar.
Ανοίγουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με το μείγμα από το κοτόπουλο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15'.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τους βάζουμε το τριμμένο cheeddar για να λιώσει. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το χυμό, το γιούρτι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή την πάπρικα.



Σερβίρουμε τα fajitas με τη σάλτσα γιαουρτιού και το τριμμένο λάχανο-καρότο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!