Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τσιπούρες; Τις φακελώσαμε!!!

...ή αλλιώς τσιπούρες στη λαδόκολλα ή en papillote. Το είδος του ψαριού δε μας δεσμεύει, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαβράκι, φαγκρί, μυλοκόπι, αλλά και έτοιμα ψάρια σε φιλέτα, όπως γλώσσα, πέρκα, ξιφίας, ή σολομός. Με μυρωδικά και βότανα της επιλογής μας, έχουμε ένα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο, αλλά πάνω απ' όλα τρυφερό αποτέλεσμα.
Μπορούμε επίσης να προβράσουμε λαχανικά (καρότο, πατάτα ή κολοκύθι) και να τα κλείσουμε μαζί με το ψάρι και να τα ψήσουμε στη λαδόκολλα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 τσιπούρες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκια ρίγανη (γενικότερα φρέσκα βότανα και μυρωδικά της επιλογής μας)
  • Δενδρολίβανο
  • θυμάρι
  • Μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κρόκος αυγού (για να κλείσουμε τον "φάκελο")



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις τσιπούρες καλά. Κόβουμε σε φέτες το σκόρδο και γεμίζουμε τις κοιλιές τους με τα μυρωδικά και βότανα μας, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Κόβουμε μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Τοποθετούμε το ψάρι μας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές, απλώνουμε μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια του ψαριού και περιχύνουμε με λίγο νερό.


Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με κρόκο και σφραγίζουμε τους φακέλους.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου