Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

Άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό πιάτο, αλλά και ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα. Ζυμαρικά (ανεξαρτήτου τύπου: κοφτό μακαρονάκι, πένες, κοχυλάκια, βίδες, κτλ), λαχανικά (πιπεριές, τομάτες, κολοκυθάκι βραστό, κτλ), φρέσκα βότανα και ελαιόλαδο.
Μπορούμε να βάλουμε κάποια sauce της επιλογής μας (coctail, 1000 islands, κτλ) ή και να ψιλοκόψουμε τυρί του τόστ και γαλοπούλα/ζαμπόν.

ΥΛΙΚΑ:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα βίδες)
  • 2 μεγάλες πιπεριές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές για ποικιλία)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες τομάτες (εγώ χρησιμοποίησα 4 πομοντόρια) 
  • 150γρ καλαμπόκι βραστό (κονσέρβα) 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Μία συσκευασία cottage cheese


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε, ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 



Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις τομάτες σε κύβους. 



Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, το καλαμπόκι (καλά σουρωμένο) και το cottage cheese. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο (μπορούμε να το πολτοποιήσουμε με το λάδι στο μπλέντερ). 
Θα σας πρότεινα να το τοποθετήσετε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



4 σχόλια:

  1. Ειδα τα φαγητα σου και ξετρελαθικα!!! Χειροτερα φαγητα αν ειναι φαγητα αυτα που ανεβαζεις δεν εχω ξαναδει...Δoκιμασα να τα φτοιαξω και επαθα ψυχικο τραμπακουλο ειχα μεινει εγκυος μονο και μονο απο την φοβερη και τρομερη οψη του πιατου σου!!! Αφου το δοκιμασα ηταν λες και με ειχαν χεσει αγγελοι στο στομα μου δεν ηθελα να παω να πλυθω!!!θα ηθελα να συνεργαστουμε καποτε στο ... εσυ να μαγειρευεις και εγω να σε βριζω... Ελπιζω να μου απαντησεις στο σχολειο αυτο για να υπαρξει περετερω συνεργασια μεταξυ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω να προσθεσω οτι σιγουρα δεν ειμαι ρομποτ και επιπλεον η ωρα δεν ειναι 10:36 π.μ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Καθυστέρησα να απαντήσω καθώς τώρα άνοιξα τις ειδοποιήσεις δυστυχώς, γιατί θα ήθελα πολύ να σας απαντήσω εγκαίρως. Στο πρώτο σχόλιο δεν κατάλαβα (προφανώς τόσο χαζή) σου άρεσε ή όχι; Γιατί από τη μία "χειρότερα φαγητά δεν έχεις ξαναδεί" ενώ παράλληλα "το δοκίμασες και δεν ήθελες να πλυθείς".
      Η κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη. Το troll όμως είναι κουραστικό! Να είστε καλά και οι 2, η αλήθεια είναι ότι ψάρωσα στην αρχή.

      (Κρίμα για το όνομα που διάλεξες. Με αυτή τη σύνταξη και ορθογραφία θα ταίριαζε το "Μπομπ ο σφουγγαράκης".)

      Διαγραφή