Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εύκολο μπισκοτο-γλυκό ψυγείου

Πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο, με λίγα υλικά. Μπορεί να το φτιάχνει καμιά μαμά-γιαγιά-θεία, αλλά το συγκεκριμένο ανεβαίνει level αφού η κρέμα είναι από το 0 και όχι σκόνη ή σε κονσέρβα.
Να ξέρετε ότι θα εντυπωσιάσει ιδιαιτέρως τα μικρά παιδιά, αφού περιέχει μερέντρα.

ΥΛΙΚΑ:

  • Μπισκότα πτι-μπερ (υπολογίστε 1 συσκευασία για ένα μέτριο πυρέξ, αλλά άμα κάνετε μεγάλο σκεύος θα χρειαστείτε παραπάνω)
  • Μια μικρή συσκευασία πραλίνα φουντουκιού (μερέντα κτλ)
  • Καφές εσπρέσσο
  • Κάποιο λικέρ, κονιάκ της επιλογής σας (ένα σφινάκι)


ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΙΕΡ:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 160γρ ζάχαρη
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 120γρ corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με την κρέμα πατισιέρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τις βανίλιες και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε τα αυγά, και αφού ομογενοποιηθούν, τους προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το corn flour. 
Όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, με μία κουτάλα της σούπας το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και καλά (με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε το αυγολέμονο). Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, καθώς όσο θα ανεβάζει θερμοκρασία η κρέμα θα πήζει. Μόλις έχει πήξει αρκετά την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις κρυώσει αδειάζουμε μέσα στη κρέμα τη πραλίνα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί/πυρέξ κάνουμε μια στρώση με μπισκότα. Στον εσπρέσσο προσθέτουμε το πότο (εγώ προτιμώ baileys ή amaretto) και το αλείφουμε με ένα πινέλο στα μπισκότα.


Στρώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (μπισκότο, επάλειψη, κρέμα). Καλύπτουμε με τριμμένο μπισκότο.


Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου