Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Cookies με βρώμη και σοκολάτα

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι, βάζο, κτλ μπισκότα. Ειδικά με τον καφέ ταιριάζουν φανταστικά, αλλά και για τσιμπολόγημα είναι φανταστικά. Και φυσικά τα παιδιά τρελαίνονται για αυτά, με το γάλα τους ή σαν σνακ.
Υπάρχουν για όλα τα γούστα και γεύσεις. Με βανίλια, πορτοκάλι, σοκολάτα, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα.
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα μπισκότα με διάφορα δημητριακά. Η συνταγή όμως που θα σας παραθέσω, πέραν της βρώμης, έχει και σοκολάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σοκολάτα επιθυμείτε, μαύρη, γάλακτος, λευκή, ή με πραλίνα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 200γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150γρ ζάχαρη μαύρη ή καστανή
  • 2 αυγά 
  • 2 βανίλιες
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Μια πρέζα σόδα μαγειρική
  • 650γρ αλεύρι (ενδέχεται να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)
  • 300γρ δάκρυα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα
  • 300-350γρ βρώμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης, μέχρι να αφρατέψει. 'Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι, την σόδα και την κανέλα, μέχρι να γίνει ένα δεμένο μείγμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι, τη σοκολάτα και τη βρώμη και ανακατέυουμε καλά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα ή ταψί. Αν διαθέτουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής τη γεμίζουμε με το μείγμα και το κόβουμε σε στρογγυλά σχήματα. Άν όχι απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Δεν μας πειράζει αν είναι ακόμα μαλακά, καθώς όταν κρυώσουν σκληραίνουν, ενώ αν μείνουν παραπάνω στο φούρνο θα σκληρύνουν πολύ παραπάνω από το επιθυμητό. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου