Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η πεντανόστιμη Quiche Lorraine!

Τάρτα εκ Γαλλίας, για όσους δεν στέκονται φειδωλοί στα λιπαρά, αλλά και φυσικά στη γεύση! Η γέμιση μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με τα γούστα του μάγειρα. Η βάση βγαίνει τραγανή, και συνοδεύει τέλεια την βελούδινη της κρέμα. 
Είναι η τέλεια επιλογή για καλεσμένους της τελευταίας στιγμής, μπορείτε να την συνοδεύσεται με το κρασί σας ή να την προσφέρεται σε παιδικά πάρτυ, και σας εγγυώμαι ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Με λαχανικά, με αλλαντικά, ή με διάφορα τυριά, και μία γεύση που θα σας εκπλήξει.!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
  • 250γρ αλεύρι
  • 130γρ βούτυρο
  • Αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Νερό (αν χρειαστεί)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 120γρ κρέμα γάλακτος
  • 120γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τυρί επιλογής σας (μαλακό κατά προτίμηση) 
  • Μπέικον (ή αλλαντικά της επιλογής σας)
  • Λαχανικά (εάν και όποια θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά της βάσης. Καλό θα ήταν το βούτυρο να το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου λίγη ώρα πριν το χτυπήσουμε στο μίξερ. Μόλις έχουμε μία σφιχτή ζύμη τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. 
Αφού τη βγάλουμε, την ανοίγουμε με τον πλάστη (πάχος περίπου 2εκ).


Τη στρώνουμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψί και την τρυπάμε ελαφρά. Την προψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτα με βάρος από πάνω (αν δεν διαθέτουμε τα ειδικά κεραμικά βαρίδια για τάρτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι ή όσπρια, καλύπτοντας την ζύμη με μεμβράνη). 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τα αλλαντικά και αλλαντικά μας. αφού προβήσουμε την τάρτα, τα απλώνουμε πάνω της.
Ανακατεύουμε τη κρέμα, το γάλα, τα αυγά, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Τέλος προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Την κόβουμε αφού κρυώσει.

EXTRA TIP:

Το ζυμάρι που πιθανώς μας περισσεύει δεν το πετάμε. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγέιο για 2 μέρες, ή μπορούμε να φτιάξουμε μπαστουνάκια και να κάνουμε  Bâton salle. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πάπρικα, τυριά, μυρωδικά, σουσάμι ή οτι άλλο επιθυμούμε. 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου