Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Strawberry marmelade forever!

Στην προηγούμενη συνταγή ανέφερα μαρμελάδα. Ό,τι μαρμελάδα χρησιμοποιώ γενικώς είναι χειροποίητη. Έχουμε τόσο ωραία φρούτα όλο τον χρόνο, και μπορείς να τις συντηρήσεις για τόσο καιρό, που είναι κρίμα να μην φτιάχνει ο καθένας μόνος του!

Ορισμένοι χρησιμοποιούν γλυκόζη ή gel fix. Εγώ πάλι όχι, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με λιγότερη ζάχαρη και ξύσμα μήλου.


Για την μαρμελάδα φράουλα, λοιπόν, θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΒΑΖΑΚΙΑ:

  • 2,5 κιλά φράουλες
  • 1 με 1,5 κιλό ζάχαρη
  • Χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα ενός μήλου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε σε κομμάτια ή τις λιώνουμε με τα χέρια μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βγάζει αφρό πρέπει να τον αφαιρέσουμε με την κουτάλα ή κάποιο κουτάλι, διότι αν μείνει μέσα στην μαρμελάδα μας θα την ζαχαρώσει. Προσθέτουμε και το μήλο και συνεχίζουμε το βρασμό.
Όταν έχει γίνει αρκετά πηκτή (υπολογίστε 45 λεπτά βράσιμο), προσθέτουμε και το χυμό, αφήνουμε για μια τελευταία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε τα βάζα μας μέχρι το χείλος, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα κρατάμε  μέχρι να παγώσουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε για όσο χρόνο χρειαστεί.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου